Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

La Rambla

Spanyolország, Barcelona, Látnivalók

La Rambla

Barcelona, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Ramblas, Barcelona

A La Rambla mai arculatát jórészt a XIX. században nyerte el, amikor az operaház, a piac és a virágárusok öntöttvas bódéi épültek.

Balra terül el a lenyűgöző Barri Gótic (Gótikus negyed), ahol a világ egyik legjobban megőrzött középkori palota- és templomegyüttese magasodik.

Ezen túl találjuk a Port Vell-t (Régi kikötő). A színpompás kikötői oldal egyik lefőbb látványossága a korszerű üzletek és multiplex mozik között megbúvó hipermodern akvárium.

A Ramblák tengerhez közeli végénél, a Raval alsó részén áll Antoni Gaudi alkotása, a középkori utcák egyvelege, a várszerű Palau Güell. A Raval felső részét a Musue d’Art Contemporáni (MACBA) Barcelona kortárs művészeti múzeumának fehér hajóteste uralja, melynek közelében elegáns éttermek és galériák sokasága várja vendégeit.

A Ramblákon végigsétálva jutunk el a Placa de Catalunya, a város főtere felől a tengerparti kikötőbe, ahol a Monumentum a Colom tárul elénk.
 


Kinek nem ajánljuk: Ha nem szereti a tömeget, akkor a Ramblákat nem ajánljuk.


Rambla
Barcelona, Spanyolország
Copyright:   Forrás: flickr

Barcelonai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!