Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Barcelona

Barcelona közlekedés

Barcelona, Spanyolország, Közlekedés

Közlekedés

Barcelona, Spanyolország, Közlekedés

Repülő
Barcelona nemzetközi repülőtere az El Prat 12 kilométerre van a városközponttól, autóval kb. 20 perc.
A repülőteret autóval, taxival, busszal (Aerobus és Nitbus) és vonattal (Rodalíes) lehet megközelíteni, mely "Sants Estació", "Passeig de Gracia" és "Estació de França" vasútállomásokkal teremt kapcsolatot.

Tömegközlekedés
A korszerű metró vonalain és a légkondicionált buszokkal könnyen eljuthatunk a város bármely pontjára. A függővasutak és a fogaskerekű vasutak is praktikusak.

Vonat
Aki Budapestről vonattal szeretne eljutni, hosszú és kényelmetlen utazásra számíthat sok átszállással.
Barcelonában több vasútállomás is található. A legfontosabb közülük az "Estació de Sants", innen indulnak Spanyolország minden részébe a belföldi vonatok. Az "Estació de França" állomásról nemzetközi vonatok indulnak Párizsba, Zürichbe, Milánóba, Montpellierbe. 

Busz
Barcelonában a buszok légkondicionáltak, kényelmesek és velük a metróval nem megközelíthető helyek is elérhetőek. A városban és a külvárosban összesen 130 buszjárat üzemel.
Éjszakai buszjáratok este 11-től reggel 5-ig járnak.
A Bus Turistic buszaira egy jeggyel kedvünkre fel és leszállhatunk a vonal bármely megállójánál. A nyitott tetejű, kétszintes buszok pedig a főbb látvinalókhoz visznek el.

Metró
Nagyobb távolságokra a metró a legjobb közlekedési eszköz. Gyors, modern, légkondicionált és a járatok gyakran közlekednek.
Barcelonában 11 metróvonal van és a város nagy részét lefedi. Ebbe persze nem tartozik bele a két külön vonal, vagyis az FGC amely egészen a külvárosig visz. 
A metro reggel 5-től éjfélig jár. Ügyeljünk arra, hogy  vasárnap valamivel később indul az első és korábban az utolsó szerelvény.

Taxi
A hivatalos taxik felismerhetők a jellegzetes fekete-sárga színükről. Az utcán nyugodtan intsünk le taxit, de számos taxiállomást is találhatunk a főbb tereken, állomásokon, reptéren. A Barnataxi (93 357 77 55) és a Rádió Taxi (93 225 00 00) egyaránt megbízható.

Autó
Barcelonában vezetni fárasztó, mert a közlekedés és a parkolás egyaránt nehézkes. Ha autóval érkezünk, a legjobb, ha az autót a hotelnél hagyjuk. A városban nincs elegendő parkoló, a parkolóházak pedig drágák. 

Autóbérlés
A nagyobb kölcsönzők működtetnek irodát a repülőtéren és a városközpontban is, de a helyi társaságok olcsóbbak. Ha autót szeretnénk bérelni keressük az Avis, Easy, Laser vagy Hertz autókölcsönzőket.

Kerékpár
Barcelona részben hegyes területen fekszik. A kerékpározás az autók, motorok és segédmotorok forgalma sem túl kedvező.

Felvonó
Kiváló lehetőség a Montjuic városrészhez jutáshoz, vagy madártávlatból szemlélni a város nevezetességeit. Mindenképpen próbáljuk ki. 

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!